Ейолфсон под наем в Левски, Макаби искали 1 млн. евро за защитника

0
- -

Левски е взел исландския централен защитник Холмар Ейолфсон под наем за 4 години от израелския Макаби Хайфа. Това призна самият бранител пред медиите в родината си. 190-сантиметробият викинг се обвърза със сините в петък, пише „Тема спорт“. Преди това паднаха големи пазарлъци между Лебски и бившия му клуб. Такива имаше и между шефовете на столичани с агентите на Ейолфсон. Той е представляван от мениджьрската агенция, която се грижи за интересите на Абрам Грант – израелецът бе един от вариантите за треньор на сините, но в крайна сметка те се спряха на италианеца Делио Роси.

Според споразумението между Левски и Макаби израелците не могат да отзоват 27-годишния играч обратно, когато те пожелаят. Това може да се случи само при искане от „Герена“. Клубът от Хайфа се е надявал да продаде Холмар и да получи 1 милион евро накуп за правата му, но в крайна сметка е приел последното предложение на сините.

Пред mbl.is Холмар разкри, че през март ситуацията в Макаби се е променила драстично, при това не само за него. Причината е, че тогава в клуба дошли нов спортен директор и треньор, които искали други чужденци – в Израел те могат да са максимум 6 във всеки тим.

„Новият треньор искаше шестима легионери, които сам да си избере. За мен Макаби настояваше да прибере 1 милион евро, това бе цената ми. Но това беше много трудно да се случи в заключителните дни от трансферния прозорец. В крайна сметка решението бе да бъда пратен за 4 години под наем“, заяви Ейолфсон.

За Макаби Холмар изигра 16 шампионатни двубоя. Той бе привлечен в клуба в началото от 2016-а от Розенборг, като за него са били платени 1 милион евро.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК