Ето го новия ни международен рефер

0
- -

Волен Чинков ще бъде повишен в международен съдия в началото на следващата година. Арбитърът, който е роден на 14 декември 1981-а, минава за един от перспективните, пише „Тема спорт“. Напоследък развитието му се следи изкъсо от Марк Бата – френският съветник на президента на БФС Борислав Михайлов по съдийските въпроси. Чинков трябва да замести в листата Николай Йорданов, който е съдия на ФИФА от 2008 година. Последният обаче няма потенциал да се изкачва в ранглистата и затова мястото му в квотата на нашите международници ще бъде заето от Чинков. В момента с права да ръководят мачове на Стария континент са още Никола Попов, Георги Кабаков, Ивайло Стоянов, Станислав Тодоров и Стефан Апостолов.

Волен Чинков дебютира в Първа лига през сезон 2014/15. Тогава той свири само една среща. Година по-късно нарядите му бяха три, а през миналия шампионат набъбнаха до 8. През тази кампания той е един от най-използваните съдии. Вече има 6 мача като главен арбитър – повече от него са ръководили само Ивайло Стоянов, Никола Попов и Николай Йорданов, които са с по 7. За последно Чинков надува свирката на двубоя между Лудогорец и Берое от изминалия кръг. В шестте сблъсъка, в които е бил главен арбитър, Волен е вдигнал 28 жълти и 2 червени картона, отсъдил е и една дузпа.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]