Жорди Гомес откровено за Левски, Делио Роси и шансовете на „сините“ за първо място (ВИДЕО)

0
- -

Звездата на „Левски“ Жорди Гомес даде специално интервю за Би Ай Ти за това как се играе в синия гранд, какви са българите и изобщо как се чувства в страната ни.

„Щастлив съм в България. Още като дойдох бях радостен, че съм в „Левски“. Всички са много добри към мен и се наслаждавам на времето си тук“, каза Гомес. А на въпроса колко е голяма разликата между Премиершип и българската Първа лига той отговори така: „Всички първенства са различни . В момента съм концентриран върху българското и се опитвам да дам най-доброто то себе си за отбора. Не мисля за това къде съм играл преди, а за настоящето и бъдещето и се надявам да имаме добър сезон“.

Запитан защо от съотборник на Лионел Меси е дошъл да играе в български клуб, Гомес сподели: „ Получих шанса да дойда тук. Мисля,че това е едно различно предизвикателство. Все пак преди съм живял на друго място , но се радвам ,че приех, защото се наслаждавам на времето си в Левски. Харесва ми и града. Всички са много добри с мен-персонала, съотборниците ми“.

Ето какво казва Жорди Гомес за българските футболисти и достатъчно ли са добри , за да играят на световно ниво: „Да, мисля,че има добри футболисти, които са го правили – например Бербатов. Мартин Петров. Смятам,че има качествени играчи тук. Някои от тях биха могли да изграят в големи първенства като Испанското или Английското например.

За треньора Делио Роси Гомес казва следното: „Не са тежки тренировките, добре е. Радвам сече е тук. Не започнахме добре сезона затова ни трябваше промяна. Той внесе своите идеи и мисля,че сега сме по-организирани и бавно започваме да играем по начина, по който той иска. Мисля, че вървим в правилната посока.“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]