Излишен в Левски взима по 35 хил. евро на мач! Чудят се как да го изгонят от „Герена“

0
- -

Мнозина може и да не помнят, че в „Левски“ има футболист на име Симон Сандберг, но той излиза скъпо и прескъпо на клуба и в момента. Шведът, който е в немилост на „Герена“, е спечелил средно по 35 000 евро за всеки изигран мач, показа справка на „България Днес“.

Бившият младежки национал на „тре крунур“ пристигна при „сините“ през юли 2016 година. Той бе доведен от тогавашния главен мениджър Андрей Желязков. Сандберг подписа договор за три години. Заплатата, която централният защитник взима, е една от най-високите в „Левски“ и в момента. Той прибира по 14 000 евро на месец, като ще продължи да ги взима минимум до края на годината.

За времето, в което е на „Герена“, бранителят е взел участие в седем мача. В четири от тях е бил титуляр, а в останалите се е появил на терена като резерва. Минутите му със синия екип са 375. През останалото време или беше контузен, или не помирисваше терен заради слабата си форма. От август пък тренира само за здраве, защото въобще не попада в плановете на треньора Делио Роси. Въпреки това отказва да разтрогне договора си и се подготвя самостоятелно в компанията на Франсис Нар.

Простите сметки показват, че за всяко негово влизане на терена за „Левски“, той е заработил по 35 000 евро. За клуба разходите скачат още, защото той плати трансферна сума от 170 000 евро на бившия му клуб БК „Хекен“. Така всеки мач, в който Сандберг е взел участие, излиза на „сините“ по 58 285 евро. И то без да се броят разходите за апартамент и за леченията, на които беше подложен.

Шефовете на „Левски“ ще направят всичко възможно да се отърват от шведа през зимата, който не попада въобще в сметките на Делио Роси. Тъй като няма как той да бъде продаден поради липса на интерес към него, отново ще му бъде предложено да разтрогне договора си по взаимно съгласие. Поне на този етап играчът няма никакво намерение да се съгласява, ако клубът не му брои поне шест заплати накуп. Освен това нееднократно е заявявал, че той и половинката му харесват живота в София.

В същото време отборът продължава да се готви за тежкото си гостуване на „Етър“ във Велико Търново в неделя. Фаворит за титулярното място вдясно на халфовата линия е Антонио Вутов. Младокът се конкурира с Жерсон Кабрал, който на този етап не впечатлява особено в тренировъчния процес. Холандецът все още не е в добра физическа форма. Той пристигна, без да е правил лятна подготовка, и трябва да вдигне нивото си, за да бъде ключов играч за „Левски“.

Вутов имаше проблеми с кръста и пропусна мача на„Левски“с„Черно море“, който тимът от „Герена“ спечели с 1:0. Заради тях отпадна и от младежкия национален отбор за двата двубоя с Казахстан от евроквалификациите. Включването му в игра в контролата с „Ботев“ (Bp) в неделя обаче доведе до слухове, че той е във влошени отношения със селекционера Антони Здравков и някои от съотборниците му. Те бяха отречени от наставника.

До последно под въпрос за мача с „Етър“ ще е десният бек Милош Цветкович. Бранителят бе в родината си и вчера, което поставя под въпрос участието му в мача с „болярите“. При това положение е възможно юношата Ивайло Найденов да заеме неговото място в титулярния състав. Младокът може да играе и като халф, а в отбрана за пореден път да бъде върнат Роман Прохазка. В стартовата единайсеторка почти сигурно ще попадне халфът Антони Белмонт, който ще заеме мястото на Васил Панайотов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]