Интервю на Обертан вкарва 300 хил. евро в касата на Левски?

0
- -

Звездата на Левски Габриел Обертан засипа с похвали съотборника си Холмар Ейолфсон и му да тласък към националния отбор на Исландия, който се класира на световното първенство в Русия през 2018 година. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед даде интервю за исландския сайт futbolti.net, което може да засили едни 300 000 евро към касата на Левски. Припомняме, че ФИФА плаща солидно на отборите, чиито футболисти играят на световно първенство, пише „Меридиан мач“. Според сметките въпросната сума ще дойде при „сините“, ако Ейолфсон попадне в групата на Исландия за Мондиала, а скандинавците не излязат от групата. Парите ще са повече, ако викингите се представят по-добре.

Лидерът във Втора лига връща вратар на Левски

„Ейопфсон е добро момче – и на терена, и извън него. Дойде в Левски малко след като аз пристигнах. Адаптира се чудесно към отбора, играе много силно. Говори английски език и комуникацията между нас е лесна. Той е опитен играч, видял е доста – все пак е играл в Англия (б.р. -Уест Хем) и Израел (б.р. – дойде на „Герена“ под наем за 4 години от Макаби Хайфа). С представянето си показва, че Левски не е сбъркал с Холмар. Клубът взе правилно решение, като го привлече“, заяви Обертан.

Мъри: Интересно, че Левски винаги ме иска, когато съм зает, а не когато съм свободен

„Двамата с Яблонски си паснаха, идеални са за нашия отбор. Те са много силни при играта във въздуха, но освен това са добри с крака. Могат да дават пасове. Рядкост е да имаш централни защитници, които се чувстват толкова комфортно с топката в краката. Добра двойка са. С тях на терена Левски е допуснал само няколко гола. Страхотни са“, допълни французинът.

KotaSport TV: Недялко Москов: Делио Роси няма място в Левски! Рецептата е Наско Сираков и Мъри Стоилов

Обертан коментира и представянето на Исландия: „Не знам много за страната, но националният отбор постави името на държавата си на футболната карта с представянето си на европейското. Достигането до четвъртфинал не е никак малко, дано да има такива резултати и в бъдеще. Исландците играят със сърце, показаха огромна страст. Сякаш на терена се бият за страната си, Трудно се печели срещу такъв тим, защото играчите усещат подкрепата на цялото население. Въпреки че исландци не играят в топотборите на Европа, те се преобразяват в националния и заслужено ще играят и на световното. Дано Холмар е част от селекцията.“

Топ приоритетни цели отрязаха Левски

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]