Какво се случи на днешната комисия „Черноморец“ (обобщение + снимки)

0
- -

Днес се проведе заседание на комисията „Черноморец“. То бе провокирано от обявяването на фалита на ПСФК Черноморец АД, за което KotaSport.com първи информира. По време на днешното заседание, нашата медия своевременно информираше за случващото се. Ето и обобщение на станалото:

„Не се срамувам от постъпката си. Гласувах според закона. Ако не бях гласувал за обявяване фалита на дружеството, подлежах на наказателна отговорност“, коментира преди започването на заседанието Иван Цанев – представител на Община Бургас във фалиралия Черноморец.

Бройката на кредиторите на ПСФК Черноморец АД е повече от стряскаща. Това стана ясно малко след започването на днешното заседание на комисията „Черноморец“. Става въпрос за шокиращата цифра от 700.

Събитията около фалита на ПСФК Черноморец очаквано ще стигнат и до съд, при това на най-високо ниво. Общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров обяви, че ще заведе дело срещу Иван Цанев, заедно с целия Съвет на Директорите на дружеството. Той ще сигнализира и Европейската комисия и съда в Хага. Сигналът ще бъде за организирана престъпна група и организирано и съзнателно източване на клуба.

Малко по-късно стана ясно, че сумата, която ПСФК Черномроец АД дължи само за наеми, е умопомрачителна. Тя се е натрупала за ползването на ст. „Лазур“ и Кампуса край кв. Сарафово, който носеше името „Гнездо на акули“. Дружеството, което бе обявено в несъстоятелност, трябва да плати 7,5 млн. лв.

Припомняме, че общо дълговете на ПСФК Черноморец АД с днешна дата възлизат на 27 млн. лв. Цифрата на загубите в далеч по-внушителна – 85 млн. лв. Очакванията са в клуба да влезе синдик, по подобие на фалиралото автентично ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Бургаски шовинисти скочиха за ст. „Черноморец“: Да се изправим заедно срещу мафията

Извънредна докладна вкарва кмета в СД на ПСФК Черноморец, обжалват фалита на дружеството

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК