Капитанът остава в Ботев (Пд)

0
- -

Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов почти сигурно ще подпише нов договор с клуба в края на 2017-а. Настоящият контракт на халфа изтича през юни, пише „Тема спорт“. Ръководството обаче иска да задържи Балтанов в Коматево още една година. Двете страни са започнали разговори и се очаква да постигнат разбирателство. Така полузащитникът ще се обвърже с Ботев до лятото на 2019-а.

Същото се очаква да сторят още двама – десният бек Цветомир Панов и левият Крум Стоянов. Според наставника Ники Киров гореспоменатите в никакъв случай не трябва да бъдат изпускани да си тръгнат като свободни агенти. Все още не е ясно бъдещето на вратаря Иван Чворович. Неговият контракт е до края на тази година. Вероятността сърбинът да остане не е много голяма.

На старши треньора на Ботев са били предложени двама бразилци. Не е ясно обаче дали наставникът ще се съгласи те да дойдат. Желанието на Киров е да работи с повече български играчи. През зимната пауза канарчетата може да продадат последното си ново попълнение Дуде Ндонгала. Той е желан от Лудогорец.

В последно време жълто-черните успяваха да уцелят с бразилските играчи. Жоао Паоло бе продаден на разградчани, а сега силно се представят Фернандо Виана и Фелипе Бризола.

В същото време стана ясно, че Тодор Неделев едва ли ще започне като титуляр в отложения мач със Септември Сф утре. Причината е, че той ще се върне от националния отбор в сряда. Все пак при необходимост Неделев може да се появи през второто полувреме.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]