Кафу най-ритан в Шампионска лига

0
Снимка: ludogorets.bg
- -

Джонатан Кафу остана най-рита­ният играч в групо­вата фаза на Шампион­ската лига. Срещу него са извършени цели 27 нарушения, доста пове­че от всички останали. Срещу Витоло от Се­

[sociallocker id=5830]

виля е бил на тревата само 20 пъти в шестте мача.

Всъщност още двама от играчите на Лудогорец са в десетката на тази класация след изи­граването на всички ма­чове. Срещу Вандерсон и Марселиньо са извършени 16 нарушения, което им определя сед­мото място, като един­ствено разликата е в из­играните минути.

Интересното е, че футболисти като Лионел Меси и Кристиано Роналдо не попадат в десетката на тази кла­сация, което е доста из­ненадващо.

Капитанът на разградчани Светослав Дяков пък е пробягал малко под 70 километра в гру­повата фаза, което му отрежда осмото място от всички футболисти. Вед­нага след него отново е Кафу.

Най-много се е озорил халфът на Ростов Александър Гацкан, който е минал границата от 71 км.

Дяков е сред десетте футболисти, които са из­вършили най-много на­рушения в груповата фа­за, но е далеч от отлични­ците Франко Васкес от Севиля и Гацкан, кои­то са поваляли съперник цели 19 пъти в 6 мача.

Копенхаген, Лион, Тотнъм и Бешикташ са отборите от Шампионската лига, които ще бъдат поставе­ни в жребия за 1/16-фи-налите за Лига Европа. Осемте тима, които се преместват във втория по сила турнир, бяха подредени по спечелените точки в групата. Датчаните имат 9, фран­цузите – 8, а Тотнъм и Бешикташ са с по 7.

Под чертата, или в ур­ната на непоставените, отидоха Ростов (5), Борусия (Мьонгенгладбах, 5), Легия (4) и Лудогорец (3).

Твърди победители в групите на Лига Европа, които също ще са сред поставените на жребия в понеделник и са сред евентуалните съперници на Лудогорец, са Зе­нит (Санкт Петербург), Рома, Аякс, Шахтьор (Донецк), Шалке 04 и Спарта (Прага).

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]