Код червено тази вечер в Бургас! Волейболистите на Нефтохимик започват в Шампионска лига

0
- -

Нефтохимик 2010 (Бургас) се изправя срещу немския шампион Фридрихсхафен в първи мач от Шампионската лига. Сблъсък №1 е утре от 19:00 часа в бургаската зала „Младост”. Реваншът в Германия ще се изиграе на 12 ноември (неделя).

“Очаквам много тежък мач. Това говори достатъчно за Фридрихсхафен. Един от добрите отбори на средноевропейско ниво с много добра организация. Немският тим винаги участва в Шампионската лига, а както всички знаят дори я спечели през 2007-ма година. Разбира се, ние ще се хвърлим за победа. Силно се надявам да имаме шанс за домакински успех, а на реванша каквото се случи. Трябва да бъдем реалисти. Те имат по-голям опит от нас в Шампионска лига и са по-обиграни са като отбор. Ние тепърва градим отбор и ще бъде тежко да играем като тях – колективно добре. Ще разчитаме на това да имаме ден. Нужната мотивация ще я има, защото предполагам, че залата ще бъде пълна. Все пак Шампионска лига не се играе всеки ден. Надявам се да направим хубав мач и по-добрият да победи. Дано да бъдем ние.-заяви капитанът на тима Теодор Салпаров.
Последното ударно и силно поколение на „Нефтохимик“ беше отпреди 10 години.Тогава в състава се открояваха Матей Казйски,Даниел Милушев ,Даниел Пеев и други.По това време, на всеки мач зала „Младост“ се пръскаше по шевовете.Така ще бъде и днес!Капацитетът на спортното съоръжение е 1200 места,но организаторите са осигурили още 300 .
Нека пожелаем на българските момчета една красива победа,защото реваншът в Германия ще е труден!