Краля на футбола Пеле помага на България срещу Швеция

0
- -

Историята зараждането на легендата Пеле бе избрана от БФС и щаба на националния отбор по футбол за вдъхновяване на играчите на Петър Хубчев преди решителната световна квалификация срещу Швеция на 31 август, пише „24 часа“. Всички национали изгледаха отборно биографичния филм „Пеле“, представящ с чувство за хумор и житейски уроци израстването на едно момче от гетата в Бразилия до трона на Краля на футбола. Българските национали използваха за първи път допълнителните удобства, които предлага националната футболна база „Бояна“, и за прожекция на филм. Във вторник вечерта българските футболисти и треньорският щаб смениха видеоразборите с тактическа насоченост за своята игра и материалите за анализ на играта на съперника с филма за бразилския гений.

След близо двучасовата история за Краля на футбола от днес националите отново се концентрират върху детайлите за сблъсъка срещу съперниците си от Кралство Швеция. В четвъртък от 21,45 часа на стадион „Васил Левски“. България ще опита да свали „тре кронур“ от трона в нашата група от квалификациите за Мондиал 2018.

След като Швеция удари звездния отбор на Франция с 2:1 в предишния си мач, скандинавците оглавиха група А с 13 точки. От 6 изиграни двубоя толкова имат и „петлите“. Холандия е с 10, а България е на 4-о място с 9 точки след 3 победи като домакини и 3 загуби като гости.

На 31 август Франция приема Холандия.

На 3 септември, когато ние гостуваме на „лалетата“, французите посрещат Люксембург, а Швеция гостува на Беларус.

В последните си две срещи от групата България приема Франция и гостува на Люксембург през октомври.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК