Кръгът около Домусчиев ли изпорти ЦСКА пред УЕФА?

0
- -

Кръгът около Домусчиев ли изпорти ЦСКА пред УЕФА?

Този път нито кръвния враг „Левски“, нито пък Борислав Михайлов и хората около него са изпортили ЦСКА пред УЕФА. Нещо повече- от ръководството на „сините“ признали, че са загубили последното дерби заслужено и са пожелали успех на „червените“ в евротурнирите. Шефът на БФС пък използвал всичките си връзки да осигури участие на ЦСКА- София в Лига „Европа“ през тази година. Застъпал се за тях в писмена и устна форма и това е видно в писмото по- надолу. Предполага се ,че подривната атака идва от хората на Кирил Домусчиев, стоящи зад проекта ЦСКА 1948. Няколко източника потвърждават вече това. Целта била да се унижат и обезкуражат поддръжниците на Гриша Ганчев и компания преди търга за емблемата в Кърджали- утре. Дали е така, ние няма как да знаем със сигурност. Факт е, че заради хегемонията на Лудогорец през последните години, Домусчиев се ползвал с голямо доверие пред отговорните фактори в европейския футбол.

Надделява мнението за чутовна братоубийствена война при легендарното и славно футболно четирибуквие!

Новината от днес- ЦСКА не получи разрешение да участва в европейските клубни турнири. Ръководството на УЕФА изпрати писмо, с което уведомява клуба, че той няма да получи лиценз за Европа.

„Червените“ са наказани за срок от две години, което означава, че ЦСКА ще може да участва в европейските турнири едва през сезон 2019/20, ако разбира се, си спечели това право.

Ето и текста на писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си. Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP). Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и „тригодишното правило“. В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).

При така създалата се ситиация, решението на УЕФА означава, че Левски се класира директно в Лига Европа, а четвъртият в класирането на Първа лига ще приеме Верея в бараж на 4 юни за последната квота за турнира. Окончателното решение било съгласувано със словенския президент на евроцентралата Александър Чеферин.

uniconbg.com