„Кудо – Бургас“ обра медалите на Националния детски турнир по Кудо в Поморие (СНИМКИ)

0
- -

„Кудо – Бургас“ обра медалите на провелия се през уикенда Национален детски турнир по Кудо. Талантливите бойци на Антоан Парчев завоюваха в отделните категории общо 16 медала – 3 златни 6 сребърни и 7 бронзови. Успехът на бургаския клуб можеше да бъде още по-сериозен, но много от децата отпаднаха от надпреварата поради различни заболявания.

Турнирът  за купата на Община Поморие бе организиран от Община Поморие и Клуб по бойни изкуства „Поморие“.  В него се състезаваха над 60 участници, от 6 до 16-годишна възраст, от Сопот, Бургас, Шумен, Хасково, София и други градове.

Ето и медалистите на „Кудо – Бургас“:

Злато

Галин Стоянов – 15 год., 84 кг

Димитър Василев – 8 год., 30 кг

Пламен Велев – 16 год., 60 кг

Сребро

Жаклин Парчева – 6 год., 20 кг

Зорница Колева – 12 год., 40 кг

Иван Станчев – 16 год., 62 кг

Стефан Муджуров – 10 год., 30 кг

Диман Узунов – 15 год., 70 кг

Симон Бъчваров – 6 год., 25 кг

Бронз

Боримир Василев – 6 год., 24 кг

Матиас Романов – 8 год., 27 кг

Михаил Доценко – 10 год., 40 кг

Янко Недялков – 11 год., 40 кг

Иван Чакъров – 8 год., 35 кг

Калоян Пенев – 7 год., 28 кг

Ивайло Киров – 7 год., 25 кг

Кудо е контактен боен спорт, адаптиран за водене на спортен двубой, с разнообразен набор от най-ефективни техники за защита и нападение. Целта е постигане на максимална ефективност за минимално време, при минимум разход на енергия и на движения. В Кудо се изучават и използват всички възможни похвати. Разрешени са удари с ръце и крака в краката, тялото и главата на противника, използване на колене и лакти, захвати и удари от захват, хвърляния и борба в партер. Разрешени са също и заключвания на лакътната става, ахилеса и др. прийоми. Състезателните схватки са едно изпълнено с много адреналин преживяване за любителите на екстремалните бойните спортове. Подходящ спорт за малки и големи! Кудо е съвременен боен спорт, защото отговаря на всички потребности и изисквания на съвременните млади хора, които харесват и искат да придобият комплексни бойни умения.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК