Кудо: Кодексът на честта (СНИМКИ)

0
- -

Бургаското кудо датира от 2009 година. Основател на този спорт в града е Антоан Парчев. Той е и създател на клуб „Кудо – Бургас“, който олицетворява всички качествени традиции на бойните изкуства от Изтока. Посещението на тренировка на бойния клуб потвърждава напълно тезата.

Дисциплината е на уникално равнище. Всички участници се държат на ниво, с изключително уважение към другия и с поведение на самураи. Занятията се провеждат в залата на Младежкия дом в Бургас. Веднага прави впечатление отношението на участниците в тренировката, един към друг. Тук няма битка или бой. Има отношение към другия. Има нещо рицарско.Има обаче и амбиция.

„Кудо не е само бойно изкуство, това е начин на живот. Ние не търсим чисто спортния ефект, или да създаваме бойци. Кудо е начин, по който възприемаш света. Трябва да уважаваш другия, да бъдеш истински и да се изграждаш като личност. При нас спортното благородство е на пиедестал, но най още по -голям пиедестал е човешкото благородство. Това ни отличава.“ – коментира Антоан Парчев.

Той разяснява, че самият спорт е съвкупност от няколко японски бойни изкуства и това го прави много комплексен. Самият клуб „Кудо – Бургас“ за своята кратка история е създал десетки държавни шампиони и се е превърнал в символ на дисциплина, вярност, лоялност и чест.

Защото философията на кудо е такава.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК