Левски дава голяма заплата на набелязан бразилец

0
- -

Левски ще се принуди да даде сериозна заплата на набелязания нов защитник. Бразилският бранител Бресан е очакван тези дни на „Герена“ за последна фаза от преговорите. Възможно е обаче да се получат усложнения, тъй като бразилецът очаквано има високи финансови претенции, пише „Тема спорт“. Тази пролет играч на неговия пост в Левски – Сърджан Лукин, отказа да намали заплатата си от 14 на 10 хиляди евро и не подписа нов договор. Ако искат да ангажират Бресан, сините ще трябва да сложат на масата повече, отколкото получаваше румънецът, който бе и по-възрастен. А южноамериканецьт е само на 24 години.

Бресан игра пълни 90 минути за Гремио при загубата с 0:1 срещу Ботафого в понеделник, но по принцип е със статут на резерва в отбора. Към този момент обаче титулярният централен бранител Рафаел Тиере е контузен.

„Бресан е получил предложение да смени Порто Алегре със София. Въпреки че предложеният договор от Левски е добър и го удовлетворява, той не е сигурен дали да приеме офертата на българския отбор. Матеус най-вероятно ще продължи да играе за Гремио“, пък пишат медиите в Бразилия.

От „Герена“ засега не коментират на каква фаза са разговорите с агентите на играча. Сините държат много на този футболист и за да покажат на Делио Роси, че умеят да играят на трансферния пазар.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК