Левски предлага на най-скъпото си лятно попълнение раздяла по взаимно съгласие

0
- -

Ръководството на Левски ще предложи на румънския халф Нелуц Рошу двете страни да прекратят взаимоотношенията си по взаимно съгласие, твърди „Тема спорт“. Полузащитникът бе единственият футболист от мащабната лятна селекция, която включваше 14 попълнения, за когото бе платена трансферна сума. За да го имат в редиците си, сините броиха 100 хиляди евро на румънския шампион Виторул.

За да се раздели с Рошу обаче, Левски ще трябва да плати солидна неустойка – най-малко три месечни възнаграждения. Причината е, че през лятото Нелуц подписа 3-годишен договор с клуба. Той дойде на „Герена“ по желание на вече бившия треньор Николай Митов и с одобрението на Даниел Боримиров, който вече не е спортен директор.

В началото на кампанията Рошу беше твърд титуляр. Нещата обаче се промениха с идването на Делио Роси. Под ръководството на италианеца полузащитникът изигра едва един официален двубой. Румънецът започна като титуляр във визитата на Дунав в Русе за първенство, която бе спечелена с 4:0. Той остана на терена 53 минути. След това не се появи в игра в последните два шампионатни мача за годината срещу Пирин (3:0) на „Герена“ и Славия (1:1) на „Васил Левски“.

През есента Левски успя да се раздели с трима чужденци, които не бяха желани от Делио Роси. След дълги преговори клубът успя да прекрати взаимоотношенията си с шведския защитник Симон Сандберг, ганайското крило Франсис Нар и нигерийския нападател Бабатунде Аденижи. Преди двете страни да се разберат, триото бе отстранено от първия отбор.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]