Левски с показатели на селски отбор при Митов

0
- -

Да водиш Левски и да не успееш да спечелиш два поредни мача си е сериозно „постижение“. С такъв антирекорд може да се похвали Николай Митов начело на сините. А всичко за него започна с летящ старт – в първия си двубой при втория си престой начело на тима той успя да победи с 2:1 ЦСКА. При това отборът направи обрат -изоставаше с 0:1, преди да се разпишат Прохазка от дузпа и Давид Яблонски. Той обаче не успя да дублира победата в следващия кръг – загуби от намиращия се в криза Берое като гост. А това все още му убягва.

За сметка на това под негово ръководство Левски три пъти влиза в серия от три поредни срещи без успех. В момента отборът отново е в такава – равенство и поражение от хърватския Хайдук във втория квалификационен кръг на Лига Европа, както и реми срещу Локомотив Пловдив във втория кръг на Първа лига (Левски не игра в първия кръг, тъй като мачът с Лудогорец бе отложен за 6 септември).

Двубоят на Левски срещу Локомотив Пловдив на „Лаута“ в неделя бе под №20 за Николай Митов начело на тима. В тях равносметката на сините е плачевна. И отговаря на отбор от втората половина на таблицата, а не на отбор с претенции, какъвто води Митов. В тези 20 срещи балансът на Левски е отрицателен – победите са едва 6, толкова са и равенствата, а загубите са 8. Тоест Левски е стигнал до победа едва в 30% от случаите…

Реализирането на голове пък е перманентен проблем – не е само от началото на този сезон. И явно не идва от факта, че през настоящата кампания играчите му не са обиграни. Защото в тези 20 мача Левски е вкарал само 21 попадения – средно по 1.05 на двубой. Ако трябва да говорим само за този сезон, то попаденията са 4 в 5 срещи – средно по 0.8 за 90 минути. В 6 от 20-те мача на сините при Митов противниковата врата не бе поразена. За сметка на това Левски допусна 22 попадения – вадеше топката от вратата си средно по 1.1 пъти на двубой. Само в 7 мача сините не инкасираха попадение (в 13 те получаваха).

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК