Локо (Пд) загуби от Младост

0
- -

Представителният тим на Локомотив допусна първо поражение в контролите от началото на годината. „Черно-белите“ отстъпиха на елитния сръбски Младост (Лучани) с 0:2. Срещата се игра днес от 15:30 българско време в Анталия.

Двубоят започна с натиск на Локомотив. В 7-та минута Бакалов подаде към Велковски, който стреля от границата на наказателното поле, но стража на Младост спаси. Последва удар на Умарбаев в 11-та минута, но до откриване на резултата не се стигна. В 18-та минута, след неразбирателство в защитата на Локомотив, нападател на сърбите успя да открадне топката и да реализира за 0:1. „Смърфовете“ отговориха с опасен изстрел от пряк свободен удар на Димо Бакалов, но вратаря на Младост отново се намеси. В 38-та минута Локомотив бе близо до изравнителния гол. Аралица изведе на добра позиция Марчев, който нанесе изстрел, отразен от противниковия страж.

В 56-та минута след топовен шут на Симеон Райков топката попадна в Аралица, който стреля с глава право във вратаря. Отново Райков стреля опасно от фаул в 75-та минута, но до гол не се стигна. В 80-та минута Младост (Лучани) успя да стигне до втори гол за 0:2 след бърза контраатака. В последните минути на срещата Елитон Торета можеше да вкара за Локомотив, но топката излезна в корнер.

Последната контрола на Локомотив в Анталия е на 9 февруари срещу Судува.

Локомотив (Пловдив): Илко Пиргов, Муса Мохамед, Димитър Везалов, Димитър Велковски, Асен Георгиев, Игор Банович ,Первизджон Умарбаев, Димо Бакалов, Абдулхаким Буна, Веселин Марчев, Анте Аралица (Симеон Райков, Филип Михалевич, Елинтон Торета, Ванчо Траянов, Димитър Законов)