Лудогорец обърна трудно Ботев, защитник стана герой (ВИДЕО)

0
- -

Лудогорец успя да грабне трудна победа срещу черната си котка Ботев (Пловдив). „Орлите” доста се поизмъчиха, но в крайна сметка стигнаха до успех с 2:1. Шампионите трябваше да обръщат резултата, след като още в 5-ата минута се оказаха догонващи.

След спокойно начало на мача, в 4-ата минута Сисиньо сбърка пас отляво, Фелипе Бризола пресече и нахлу в наказателното поле, където бе повален от Георги Терзиев. За нарушението главният арбитър напълно заслужено отсъди дузпа. От бялата точка капитанът на гостите Лъчезар Балтанов бе безкомпромисен за 0:1. Разградчани реагираха като ужилени и натиснаха своя съперник. Калудиу Кешеру стреля от дистанция, но високо над вратата. Вандерсон направи чудесен пробив отляво и намери на границата на вратарското поле Марселиньо. Ударът на последния, обаче бе блокиран от защитник на гостите и опасността премина. В 24-ата минута Натанаел центрира отляво, топката стигна до непокрития в наказателното поле Лукоки, който обаче стреля до лявата греда. Кешеру нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, но Чворович спаси. Последва затишие от 15-ина минути, преди Лудогорец да направи фрапантен пропуск. Марселиньо свали с глава за Кешеру, който от 2-3 метра стреля право във вратаря. Добавката на Марселиньо също не сполучи.

Втората част започна ударно, но този път за домакините. Не бяха изминали и 120 секунди, когато резултатът бе изравнен. Радослав Терзиев се намеси неубедително и Марселиньо от въздуха разстреля Чворович. Натискът на „орлите” се засили още повече, но в следващите минути те не успяваха да стигнат до сериозно положение. След час игра Марселиньо центрира страхотно към Лукас Саша, чийто удар с глава обаче попадна право в ръцете на Чворович. Вандерсон пък стреля много неточно от удобна позиция. В 74-ата минута мощна тупалка на Кешеру от фаул бе избита от Чворович. 10 минути преди края на редовното време Лудогорец направи пълен обрат. Чудесно центриране от корнер на Лукоки бе засечено с глава от Игор Пластун за 2:1. В 87-ата минута Марселиньо изведе великолепно сам срещу вратаря Кишада, който обаче пропусна да реши всичко, стреляйки високо над вратата. В последната секунда на 3-минутното продължение Пластун се превърна окончателно в герой на мача, след като изчисти топката от голлинията.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК