Лудогорец премина през ада, но продължи

0
- -

Тимът на Лудогорец преодоля много трудно Берое, като се наложи изпълнение на дузпи, за да бъде излъчен четвъртфиналистът за Купата на България.Разградчани започха мача с втория си състав. От първата минута влязоха младите Александър Василев и Светослав Ковачев. На пейката останаха Марселиньо, Анисе, Пластун, Натанаел, Лукоки, Броун и Кешерю, а извън групата са Вандерсон, Сисиньо, Моци и Дяков.

Срещато обаче не започна добре за Лудогорец.

В 16-ата минута „орлите“ имаха добра възможност да изравнят. Жоао Пауло бе заел отлична позиция в наказателното поле, но от чиста позиция шутира право във вратаря Перниш.

В 24-ата минута гостите поведоха. Камен Хаджиев се възползва от центриране от корнер и с глава забоде кълбото в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута българският шампион се върна в мача. Кампаняро бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият, който не сбърка за 1:1.

Малко по-късно Вирджил Мисиджан излезе под ъгъл сам срещу вратаря и потърси удар в далечния ъгъл, който се оказа доста неточен.

В 42-ата минута тимът от Стара Загора създаде сериозна опасност пред вратата на Ренан. Антон Карачанаков преодоля Александър Василев и пусна успоредно на голлинията. За късмет на „орлите“ малко не достигна на Мартин Рейнов да засече топката.

Втората част стартира с опасност пред вратата на Берое. Форстър намери майсторски Светослав Ковачев, който пое и шутира, но от чиста позиция не намери целта.

В 58-ата минута Жоао Пауло се измъкна с късмет на голова позиция и без да се бави отправи силен изстрел, но Перниш бе заел добра позиция и изби в корнер.

В 80-ата минута Кешеру отправи удар с глава, но топката профуча на сантиметри от десния стълб.

В 85-ата минута съдията не даде чиста дузпа в полза на Лудогорец. Ковачев преодоля Павел Виданов, който игра с ръка, но реферът остана безмълвен.

Няколко минути по-късно Абел Анисе намери Кешеру. Нападателят шутира отблизо, но Перниш реагира светкавично и спаси.

Секунди по-късно Антон Карачанаков напредна мощно и опита да вкара втори гол за своя тим, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 98-ата минута на опашката от пропускащи се нареди и Вирджил Мисиджан.

В 109-ата минута напречната греда се оказа верен помощник на Перниш, след свиреп шут на Марселиньо отдалеч. В последвалите минути резултатът остана непроменен и се стигна до рулетката на дузпите.
При тях Лудогорец показа по-силни нерви и продължи напред.