Любимец на сектор „Б“ става скаут на Левски и заяви: Бием ЦСКА с 2:0

0
- -

Бившият вратар на Левски Боян Йоргачевич е уверен, че сините ще спечелят дербито с ЦСКА. Той предрече и точен резултат 2:0. 35-годишният сърбин прекрати договора си с тима от „Герена“ малко след началото на първенството и сложи край на кариерата си. В момента той има академия със сръбския град Шавай, а освен това кара и треньорски курсове.

„Гледам всеки мач на Левски. Правя всичко възможно, ако не мога да бъда близо до отбора и да съм на мачовете, то поне духом да съм с момчетата. Те знаят, че сърцето ми е с тях. Мисля, че в момента тимът върви в правилната посока. Ако сините успеят да спечелят следващите два мача – срещу ЦСКА и Лудогорец, ще бъде идеално. Ако се случи, това спокойно може да се сметне за силна кандидатура за титлата. Много важни са преките двубои. Иначе дори до края да загубиш някои от другите мачове, то шансовете за първото място ще останат“, каза Йоргачевич пред „Тема Спорт“.

„Трудно ще мога да дойда за дербито, защото предстои първият двубой на моя отбор. На него ще присъстват кметът на града, приятели и гости. Но за следващото дерби в плейофите ще съм на стадиона и ще подкрепям отбора на сърцето си Левски. Смятам, че сините ще спечелят с 2:0. Мисля, че няма нужда да призовавам феновете, защото стадионът ще е пълен. Публиката на Левски винаги е зад отбора. Това е нещо нормално, той ще има огромна подкрепа от хората по трибуните. Вярвам, че Левски ще направи всичко възможно да спечели мача, за да се поправи за последната загуба от ЦСКА с 0:3“, посочи сърбинът.

„Все още ми е малко трудно да свикна с живота след приключването на активната ми футболна кариера. Няма го това да си постоянно на тренировки или лагери. Но, от друга страна, правя всичко възможно в академията ми нещата да са наред. Търся нови деца, които да се присъединят, провеждам тренировки. В момента работя за получаването на треньорски лиценз. Поставил съм си цели пред мен, за да мога да съм зает ежедневно. Все още свиквам. Искам първо да изкарам лиценз за старши треньор, а след това ще има време да взема такъв и за наставник на Вратари“, каза Боян и разкри, че ще стане скаут на сините.

„За момента се занимавам с моята академия. Говорихме със собственика Спас Русев и сина му Евгени да съм в услуга на Левски като скаут за Източна Европа, а впоследствие и за други страни. Ако поискат нещо от мен, аз винаги съм готов да съм в услуга на Левски“, заяви Йоргачевич.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]