Люксембург хвърли бомбата на годината! Аутсайдерът в групата на България спря „петлите“ насред Франция (ВИДЕО)

0
- -

Люксембург поднесе най-голямата сензация от началото на световните квалификации за Мондиал 2018! Абсолютният аутсайдер в групата на България направи равенствто при гостуването си на Франция. Двата тима не си отбелязаха гол, завършвайки 0:0.

В началните минути Пол Погба стреля от фаул, но неточно. В 13-ата минута Мбапе направи чудесен индивидуален пробив и намери Гризман, който от чиста позиция не успя да отбележи. Минутка след това отново той нанесе хубав удар, но вратарят изби. Чудесно двойно подаване с Гризман завърши с хубав удар на Мбапе, който обаче не намери целта. В 22-ата минута Мбапе пое топката пред собственото си наказателно поле, стигна до противниковото, остана сам срещу вратаря, но стреля в него. В 32-ата минута Погба стреля от дъгата пред наказателното поле, но топката премина до дясната сглобка на вратата. Малко по-късно ситуацията се повтори, но този път вратарят изби в корнер. В 39-ата минута Гризман изстреля истински снаряд от фаул. Стражът на Люксембург успя да докосне топката, колкото тя да разтресе напречната греда, а не мрежата.

В началото на втората част Лемар стреля над вратата. В 58-ата минута Гризман остана непокрит около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му бе изключително неточен. В 63-ата минута Сидибе засече с глава центриране на Лемар, но Жуберт плонжира и изби пред голлинията. В 69-ата минута Курзава засече с глава центриране от корнер, но топката премина на сантиметри до лявата греда. Секунди по-късно техничен удар на Лаказет бе изчистен от голлинията от Филипс. В 76-ата минута отново той опита да се разпише с удар по диагонала, но не успя. Секунди по-късно Погба засече с глава центриране в наказателното поле, но топката се отби в напречната греда. В 79-ата минута Люксембург бе на ръба да поднесе немислима сензация. В единствената си по-опасна атака за целия мач, резервата Родригес влезе в наказателното поле на „петлите” отляво и стреля по диагонала, ала кълбото срещна лявата греда.

Снимка: twitter.com/equipedefrance

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК