Митко Събев фалира

0
- -

Босът на ПСФК Черноморец Митко Събев изпитва много сериозни финансови затруднения в последните

[sociallocker id=5830]

месеци и години. От неговата империя, която управляваше в периода 2000-2011 година вече не е оставало почти нищо. Той беше начело на Петрол – Холдинг, който обаче е в процедура по несъстоятелност. Самият холдинг бе разбит и разпродаден на парчета. Гриша Ганчев превзе най-апетитната хапка – бензиностанциите „Петрол“. Хотелите в Бургас и Поморие също вече са чужда собственост. Другите дейности в холдинга са отдавна отдадени или препродадени. Структурата има и чудовищни дългове, които не е ясно как ще бъде обслужени.

Митко Събев живее от години в Швейцария, където има разкошна вила. Той вече не може да разполага с ресурсите, които имаше преди време. Заради това и реално е спрял всякакви бизнес начинания. В момента под негово управление и собственост са стадион Лазур и 50 процентовия дял в ПСФК Черноморец, където заложник е едноименния стадион в квартал Акациите. Смята се, че през приближена фирма контролира и кампуса „Гнездо на акули“.

Последните амбиции на бизнесмена са да продаде и изтъргува тези активи изгодно и да се оттелгли от активна дейност. Не е ясно обаче как ще бъдат върнати дълговете на Петрол-Холдинг, където той на книга все още участва с 47,5 процента. Най-вероятно е той да бъде обявен окончателно във фалит.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]