Младежите на България с чутовна издънка на старта на евроквалификациите!

0
- -

Българският младежки национален отбор получи звучен шамар на старта на евроквалификациите за шампионата през 2019-та в Италия и Сан Марино.

Възпитаниците на Антони Здравков допуснаха изненадваща загуба с 0:1 от Люксембург в Стара Загора. Гостите реализираха в последната минута с щастлив рикошет и грабнаха трите точки.

Нашите доминираха в срещата, но не създадоха достатъчно опасности пред противниковата врата. Същото важеше и за съперника, но той реализира един от малкото си шансове.

Първата добра възможност пред българите се откри в 20-та минута. Александър Георгиев стреля с глава след центриране отдясно, но стражът на Люксембург спаси брилянтно.

В 32-та минута далечен удар на Серкан Юсеин мина опасно близо до вратата на съперника.Националите владееха инициативата в хода на цялото полувреме, но рядко създаваха изгодни ситуации за гол.

В 56-та минута Томислав Йорданов пробва да прехвърли вратаря на гостите, но не беше достатъчно прецизен. В следващата атака Георгиев стреля по земя, но последва спасяване.

В крайна сметка пропуските си казаха своето и Люксембург ни шокира в последната минута.

Далечен удар на Лорис Тинели, който влезе от пейката, се отклони коварно в български футболист и влетя в мрежата на Християн Василев. Гостите не бяха активни в атака, но стигнаха до своя момент.

В продължението на срещата нашите можеха да изравнят от пряк свободен удар, но стражът Валентин Руле направи ново спасяване.

България (до 21 г.) – Люксембург (до 21г.) 0:1

БЪЛГАРИЯ: Християн Василев, Петър Генчев, Стефан Велков, Петко Христов, Ангел Лясков, Чавдар Ивайлов, Серкан Юсеин, Мартин Костадинов, Тонислав Йорданов, Александър Георгиев, Илия Димитров

ЛЮКСЕМБУРГ: Валентен Руле, Ное Еверт, Ерик Бранденбургер, Леандро Мартинс, Флориан Бонер, Лука Дуриати, Едвин Муратович, Люка Прюдом, Рикардо Пинто, Ян Маркес, Яник Диас

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК