МФК Нефтохимик с драматична победа в полуфиналните плейофи

0
- -

МФК Нефтохимик постигна драматична победа в първия си мач от плейофните полуфинали на Държавното първенство по футзал на БФС. „Шейховете” се наложиха с 3:2 над Академик (Варна). Тимът от морската ни столица поведе, но бургазлии осъществиха пълен обрат. Академик успя да изравни. Радомир Тодоров обаче донесе победата на Нефтохимик, с гол 5 минути преди края.

Академик поведе с 1:0. След заучено положение от корнер, изпълнен от Праматаров, Латин Венков освободи Радомир Тодоров и резултатът бе изравнен. При равенство 1:1 завърши първото полувреме. В началото на втората част Марин Ценов бе изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно преодоля вратаря за 2:1 в полза на бургазлии. Не след дълго, обаче Академик изравни за 2:2. Бойката игра на „шейховете” даде резултат 5 минути преди края на мача. Димитър Белчев се пребори за една топка, даде пас на Радомир Тодоров и за опитния футболист не бе трудно да отбележи за 3:2. В последните 3 минути отборът на Академик си смени вратаря за сметка на полеви играч, но дисциплинираната игра на „зелените” не позволи резултатът да се промени. По този начин селекцията на Динко Денев стигна до крайния успех.

Ако Нефтохимик завърши на първо или второ място в групата, отборът ще продължи на полуфиналите, които ще се играят при на разменено домакинство.

Другите плейофи се провеждат в София. Първият от Варна, където са Нефтохимик, играе с втория от София и обратно.

Днес е вторият мач срещу УНЕКС София.

Резултати от изиграните двубои:

Във Варна

МАГ – УНЕКС – 3:1

Академик – МФК Нефтохимик – 2:3

В София

УНСС – ГРАНД ПРО Варна – 2:0

ФК „Г“ София – Левски София Запад 1:3

Мачовете днес

Във Варна

МФК Нефтохимик – УНЕКС и МАГ – Академик

В София

Левски София Запад – ГРАНД ПРО и ФК „Г” – УНСС

След финалите се определя шампионът на България по футзал.

Състав на Нефтохимик: Любомир Стефанов – вратар, Димитър Белчев – капитан, Юлиян Николов, Янко Яръмов, Георги Тузаков (Латин Венков, Марин Ценов, Радомир Тодоров, Стоян Ненов, Георги Праматаров)