Националите на Стойков отстъпиха на Англия (СНИМКИ)

0
- -

Националният отбор на България до 19 години загуби срещу Англия в първи сблъсък от група „Б“ на Евро 2017 в Грузия, където са още отборите на Германия и Холандия. Срещата се играе на стадион „Михаил Месхи 2“ в Тбилиси пред около 1500 зрители. При температура от 37 градуса Мейсън Маунт още в първата минута прати топката в мрежата на българите. Той се възползва от хубаво центриране отдясно, след което насочи топката в долния ляв ъгъл на безпомощния Димитър Шейтанов.

Постепенно играчите на Стойков се окопитиха и в рамките на една минута пропуснаха три пъти да изравнят. В 21-ата минути Томислав Йорданов центрира отлично, но сантиметри не стигнаха на Кръстев да засече топката. При следващата атака удар на Тилев бе избит със сетни усилия в корнер, а при последвалото центриране Аарън Рамсдейл увисна, но ударът на Кръстев с глава мина покрай лявата греда.

Секунди след това реферът даде пауза на играчите, които се освежиха с вода. Активният Тилев получи картон, след като влезе остро в краката на противников състезател, а в 30-ата минута Шейтанов трябваше да се намесва. Стражът плонжира и изби с една ръка топката, която рикошира в противник.

Вратарят на Борнемут отново бе блестящ в 33-ата минута. Стражът с отличен рефлекс изби в корнер удар с глава на Петко Христов, а Васил Добрев не успя да нанесе удар след центрирането от корнер.

Играчът на Фулъм Райън Сесеньон пропусна да удвои в 35-ата минута, като от няколко метра стреля в аут. Рамсдейл спаси опит на Йорданов да прехвърли от 17 метра в 39-ата минута, а при следващата атака Лясков се пребори отляво, центрира отлично, Кръстев отново скочи най-високо, но за съжаление топката отново не попадна в целта.

Втората част започна, както и първата с гол във вратата на родните национали. Този път Шейтанов спаси първаа опасност секунди след почивката, когато пресече удар на Сесеньон, кълбото рикошира в Андреа Христов и излезе в корнер. В 48-ата минута англичаните направиха хубаво двойно подаване с главно действащо лице – Сесеньон, който останал очи в очи с Шейтанов удвои.

Стойков смени Ковачев и Йорданов с Георги Янев и Станислав Иванов в 54-ата минута.

Срещата продължи в добро темпо, но родните национали така и не успяваха да намерят верния път към вратата на англичаните. Те, от своя страна заиграха тактически и приемаха българите да владеят повече и да водят играта, без обаче да застрашават с нещо сериозно вратата им. Така минутите течаха безмилостно. Двамата треньори извършиха и всичките си смени. В крайна сметка момчетата на Стойков загубиха, но не могат да бъдат укорявани, защото играха смело и без респект от именития си съперник.

БЪЛГАРИЯ U19: Димитър Шейтанов, Петър Генчев, Андреа Христов, Петко Христов, Васил Добрев, Ангел Лясков, Ивайло Найденов, Иван Тилев, Светослав Ковачев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев
Резерви: Мариян Димитров, Матео Стаматов, Георги Янев, Ивайло Климентов, Станислав Иванов
Селекционер: Ангел Стойков

АНГЛИЯ U19: Аарън Рамсдейл, Дуйон Стърлинг, Джей Дасилва, Тайо Едун, Тревоу Чалоба, Айзея Сълиман, Андре Дозел, Бен Бреретън, Мейсън Маунт, Райън Сесеньон, Маркъс Едуардс
Резерви: Нейтън Трот, Рийс Джеймс, Джейкъб Мадокс, Дарнъл Джонсън, Джош Дасилва, Айзък Бъкли-Рикетс, Лукас Нмеча
Селекционер: Кийт Даунинг

Съдия: Ола Хобер Нилсен (Норвегия)
Стадион: „Михаил Месхи 2“, Тбилиси

Снимки: ©Sportsfile/ uefa.com