Неделев обеща реванш за драмите с картотеката

0
- -

Звездата на Ботев Тодор Неделев отпътува вчера с отбора за Албания, където утре ще започне участието си в предварителните кръгове на Лига Европа срещу вицешампиона Партизани. Крилото все още нямаше картотека в УЕФА, но се очакваше документите му да бъдат уредени до снощи.

Двубоят на стадион „Селман Стермаси“ ще започне в 18:00 ч. българско време, като това ще бъде и първата официална среща на „канарчетата“ след триумфалния финал за Купа България, осигурил на пловдивчани ново европейско приключение.

Наставникът на „жълто-черните“ Николай Киров включи в групата за Албания 18 състезатели, като в България заради травма остана централният защитник Радослав Терзиев. Новите попълнения в отбора
Пламен Димов и Йордан Минев обаче са на линия и ще заместят доскорошния младежки национал, който заради мускулна травма в глезена пропусна и трите предсезонни контроли с Пелистер (0:1) и АЕЛ Лимасол (1:3) и Верея (2:2). Минев ще е титуляр на десния бек, а Димов ще си партнира с Виктор Тенев в центъра на защитата.

Ботев пътува до Тирана на два етапа. Отборът се придвижи с автобус до Истанбул, откъдето се качи на редовен полет до албанската столица.

„Надявам се да вкарам гол и да дам асистенция като компенсация за притесненията около моята картотека. Ще бъде труден мач, но очаквам да постигнем добър резултат, който да ни улесни преди реванша. Феновете ще са най-големият коз на Партизани, но ние сме свикнали да играем пред впечатляваща агитка“, обяви Неделев преди да се качи в автобуса.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК