Нефтохимик бе сразен за 84 минути, чака Дукла

0
- -

Отборът на Нефтохимик загуби и втория си мач от квалификациите за Шампионска лига по волейбол. Бургаският тим загуби с 0 на 3 гейма като гост на Фридрихсхафен. Край красивото Боденско езеро в немския град момчетата на Найден Найден Найденов издържаха 84 минути. Първият гейм бе загубен с 12 на 25, вторият със 17 на 25, а в 3-ти гейм Нефтохимик отстъпи с 20 на 25. Домакините напълно превъзхождаха и заслужено продължават напред след като в първия мач на 8 ноември в зала Младост победиха с 3 на 1 гейма. Нефтохимик ще може да продължи в турнира CEV, който е втори по силиа. Там възпитаниците на Найден Найденов ще срещнат на 1/16-финалите срещу чешкия Дукла (Либерец)
Първият мач ще се игра в Чехия на 7-и декември от 19,00 часа, а реваншът ще се играе между 19-и и 21-и декември в Бургас.

ФРИДРИХСХАФЕН (ГЕРМАНИЯ) – НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС) 3:0 (25:12, 25:21, 25:20)
ФРИДРИХСХАФЕН: Симон Тишер, Даниел Малеша, Атанасиос Протопсалис, Давид Зосенхаймер, Якуб Гюнтьор, Филип Колин – Маркус Щоервалд-либеро (Томас Коциан, Бартоломей Боладж)
Старши треньор: ВИТАЛ ХЕЙНЕН
НЕФТОХИМИК: Георги Братоев, Олаксандър Стаценко, Валентин Братоев, Георги Петров, Николай Къртев, Илия Петков – Теодор Салпаров-либеро (Петър Христов, Вячаслав Шарапович)
Старши треньор: НАЙДЕН НАЙДЕНОВ.