Нефтохимик удари Славия за първа победа на Христо Янев (ВИДЕО)

0
- -

Нефтохимик победи Славия, в мач от Х кръг на Първа професионална лига. „Шейховете“ се наложиха като домакини с 2:0. Това бе и първа победа на Христо Янев начело на бургазлии.

В 8-ата минута Сердер Сердеров пусна чудесен пас към Валери Домовчийски. Юношата на Левски стреля, но

[sociallocker id=5830]

право в тялото на Янко Георгиев. Божидар Васев пък нанесе опасен удар от наказателното поле, но отново стражът на Нефтохимик се намеси решително. „Шейховете“ отговориха с изстрел по диагонала на Николай Дюлгеров, който обаче премина над напречната греда. Новото попълнение на „белите“ Николай Димитров също можеше да се разпише, но изстрелът му от далечно разстояние премина встрани от вратата. След половин час игра, домакините пропуснаха чудесна възможност да поведат. Станислав Маламов направи чудесен индивидуален пробив, но изстрелът му от наказателното поле излезе на сантиметри в аут. Иван Минчев пък засече с глава центриране на Сердеров, но слабо и в аут. В 44-ата минута Нефтохимик успя да поведе. Венцислав Христов влезе отдясно в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл за 1:0.

Втората част започна отлично за „шейховете“, които успя да удвоят аванса си още в 53-ата минута. Йорданов намери в наказателното поле Емануил Манев, който финтира защитник на гостите и с прецизен удар прати топката в мрежата на Кирев за втори път. В 65-ата минута Славия можеше да намали изоставането. Ударът на Николай Димитров от фаул, обаче кацна на напречната греда. Веднага след това Сердеров засече центриране отдясно, но топката премина до дясната греда. В последните минути Маламов можеше да направи победата на Нефтохимик класическа, но Кирев изби.

Състав на Нефтохимик:
1 Я. Георгиев
26 В. Хомей
2 К. Велков
25 Анг. Грънчов
3 Иво Малинов
8 Н. Дюлгеров
22 Ем. Манев /71 – 19 М. Орачев/
13 Й. Йорданов
21 М. Огнянов /78 – 17 Р. Руменов/
89 Ст. Маламов
91 В. Христов /83 – 15 Ж. Петков/

Състав на Славия:
12 М. Кирев
4 Андр. Христов
8 Б. Васев /56 – 10 Я. Карабельов/
9 С. Сердеров
11 Г. Пашов
15 П. Христов
24 В. Домовчийски /73 – 19 К. Кръстев/
27 Ем. Мартинов
66 Абуд Омар
73 Ив. Минчев /46 – 35 Г. Йомов/
77 Н. Димитров

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК