Не ми било зимна пауза, най ми било Капалъ Чарши

0
- -

Събирането на поне 2/3 от отборите в Първа лига преди два дни изглеждаше като клуб за запознанства. Като изключим Лудогорец и Левски, всички останали започнаха с 4-5-нови попълнения и с обещания от треньори, директори и президенти за още и още. Все едно, че количествените натрупвания ще доведат до качествени изменения. Това може да стане при Маркс и Енгелс, но не и при Пирин и Верея. Там капитал няма, камо ли качество. Идването на немец и сърбин при Балъков в Етър вероятно е само началото на дълъг и изтощителен процес и дано не се окаже, че и там капиталът ще е под въпрос.

Явно отборите ни не се научиха, че нормалното управление на клуб изисква минимална активност през зимния трансферен прозорец и покупки на едно-две попълнения в някоя проблемна зона или заради контузия на основен футболист. ЦСКА-София взе ново трио от чужбина и показа, че обещанията на ръководството за българска идентичност и експлоатация на ловешките и етрополски школи, е по-мъгляво от плащането на 8-те милиона за емблемата. Интегрирането на чужденци през зимната пауза при започнало първенство е още по-труден процес.

Алъш-веришът през зимния прозорец получи допълнителна искра от финансовата криза в Пирин и Верея. Двата клуба не могат да удържат що-годе конвертируемите си футболисти и веднага отприщиха ненужното трансферно домино. Проблемът в случая не е в тези, които искат да се облагодетелстват от безплатни попълнения, а идва от липсата на финансови гаранции на клубовете.

Източник: Пламен Пиндраков/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]