Не Нефтохимик, а Янев не е готов за Първа лига! Нека отговори на тези 4 въпроса

0
- -

Христо Янев само за 12 месеца измина пътя от рая до ада. Спечелената купа с ЦСКА го изпрати на върха на славата, а представянето му начело на Нефтохимик го свали в най-ниската точка.

Тотална излагация е да изпаднеш с отбор, в който заплатите, първо, са високи и, второ, се изплащат редовно. И на всичкото отгоре същият този отбор е играл за КОЛОСАЛНИ ПРЕМИИ в баража срещу Витоша Бистрица! Янев си направи селекция през зимата, докара си кондиционен треньор от Италия, проведе пълноценна подготовка и накрая… изпадна. С 8 бона заплата. Е, кой е виновен – той или ръководството?

Нелепо е Янев да се оправдава с твърдението, че Нефтохимик не бил готов организационно за Първа лига. Напротив, истината е, че самият Янев явно не е готов за Първа лига. Клубът от Бургас е много по-подготвен от редица други, които ще участват в елита през новия сезон. Янев да каже с какво Верея и Пирин например са по-готови от Нефтохимик?

Както и да го въртим, откъдето и да го погледнем, Христо Янев се провали с гръм и трясък в Бургас и е с основна вина за това, че отборът ще играе във Втора лига през следващия сезон. Във Верея и Локо Пд останаха с по 4 заплати назад, но вижте на кои места завършиха сезона.

Вместо да влиза в оправдателен режим, Янев нека отговори на следните въпроси:

  1. Удовлетвориха ли му желанието за треньорски щаб, с който да работи, и колко струваше месечно това на клуба?
  2. Колко и кои играчи доведе в Нефтохимик и на какви заплати?
  3. За какви премии игра отборът в баража срещу Витоша Бистрица?
  4. Кой играч вдигна нивото си под негово ръководство?

Източник: Янаки Димитров/ „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК