Николай Костов взима звезда на Ботев (Пд) в Украйна

0
- -

Халфът Фелипе Бризола може да се раздели с Ботев Пловдив през зимата. Той е желан от украинския Стал. Начело на тима е бившият наставник на канарчетата Николай Костов, пише „Тема спорт“. В момента Стал е на последно място в местния елит, като ще се бори за оцеляването си. Въпреки незавидната позиция клубът е стабилен финансово и е готов да плати доста добра сума за Бризола. Очаква се до края на месеца украинците да излязат с конкретна оферта.

Преди време Бризола бе наблюдаван от американски мениджъри срещу Пирин в Благоевград. Те са гледали бразилеца за тима от МЛС ФК Далас, като са харесали и Тодор Неделев.

В Ботев вече са готови с вариант за нов играч, ако се стигне до продажбата на Фелипе Бризола. Мениджърът Иво Димов е подготвил нова бразилска перла за жълто-черните. Играчът е от трета дивизия на страната си и в момента се изчаква да се види дали Бризола ще бъде продаден. Такова е и положението със сънародника му Фернандо Виана, към когото също не липсва интерес от чужбина, като опция за него е и Лудогорец.

През следващата седмица ръководството ще проведе финални разговори с вратаря Иван Чворович. Договорът му изтича на 31 декември и на този етап все още не се знае дали той ще остане. От спортно-техническия щаб са решили да се презастраховат, като вече са набелязали нов вратар.

След паузата в шампионата Ботев Пловдив гостува на ЦСКА на 18 ноември (събота) от 15:00 часа.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]