Нулата отзад е ключ за доверието към Роси

0
- -

Победата срещу Черно море с 1:0 осигури шеста поредна суха мрежа за Левски като домакин в първенството. Така „сините“ продължават да са единственият тим в Първа лига без допуснато попадение на собствен терен. За последно те получиха гол в шампионатен двубой у дома в заключителното домакинство през миналия сезон пак срещу Черно море, което завърши 2:2. Вкара го младият играч на „моряците“ Румен Касабов в 77-ата минута. Извън първенството „сините“ получиха два гола от Хайдук и един от черногорския Сутиеска в евротурнирите.

До момента най-убедителен в домакинствата си Левски е бил през сезон 1998/99. Тогава отборът допусна само две попадения за 15-те двубоя на собствен терен. Интересното е, че ги инкасира само в един мач и то срещу изпадащ отбор – Шумен. Друг куриозен момент от този сезон е, че въпреки убедителното представяне и допускането на малко голове -общо едва 11 за целия сезон Левски не стана шампион, а завърши втори. Почти всички домакинства тогава обаче се играха на „Васил Левски“, а на „Герена“ тимът се върна едва в 26-я кръг за двубоя с Литекс (0:0).

В настоящия сезон на отбора му остават още 12 домакинства. В тях ще му е много трудно да подобри рекорда си от 1998/99. За да се случи това, „сините“ трябва да пуснат само две попадения у дома до края на първенството. Трябва да се отбележи, че Левски не бе пуснал голове на „Герена“ и в началото на миналия сезон, но с напускането на Люпко Петрович, тази серия секна. Така че сега може да отчетем, че нулата отзад е ключ към по-голямо доверие в Делио Роси.

Източник: Здравко Гюров/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]