Обрат: Черно море се завръща на „Тича“ срещу Дунав

0
- -

Черно море почти сигурно ще се завърне на своя стадион „Тича“ във Варна още през този уикенд. Събитията предприеха неочакван обрат вчера, след като от БФС направиха услуга на моряците. СТК на футболния съюз реши да изтегли двубоя с Дунав, който е в петък, от 21:00 часа за 18:45 часа. Това ще позволи срещата да се играе в светлата част от деня на стадион „Тича“, който все още няма готово осветление. Другите ремонти по съоръжението обаче са факт, като то има ново тревно покритие, а са направени и подобрения по трибуните.

В същото време ранният двубой от 3-ия кръг в петък между Септември Сф и Славия бе преместен от 18:45 за 21:00 часа и ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.

Според информация на „Тема Спорт“, днес комисия ще направи инспекция на „Тича“ и ако всичко е наред с извършените дотук ремонти, мачът с Ботев в петък ще се играе във Варна. През изминалия сезон, както и в началото на настоящия Черно море бе принуден да домакинства в Каварна заради дейностите по „Тича“. Те се проточиха много, като на няколко пъти обявените срокове не бяха спазвани. Сега работата по осветлението също не върви в обещания график. В момента се чака доставката от чужбина на табла и агрегати. Прогнозите сочат, че прожекторите ще са напълно изрядни едва към средата на август. Дотогава обаче е много вероятно БФС пак да измества за светлата част от деня домакинствата на Черно море.

В крайна сметка футболният съюз направи реверанс и към варненци, след като удари рамо и на Славия. Ранните домакинства на белите вече се играят в техния дом в столичния квартал „Овча купел“. За Етър обаче, който също работи по осветлението на „Ивайло“, поне на този етап не е направено изключение и посреща съперниците си в Ловеч.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК