Отлагането на Левски – Лудогорец прати дербито в паралелен свят

0
- -

Отборите на Левски и Лудогорец излизат един срещу друг в сряда на „Герена“, а мачът е изключително важен. Не за крайното класиране, а за да се види в каква посока отиват двата тима, борещи се за титлата. Припомняме, че това е отложен мач от първия кръг на първенството. По програма двата отбора трябваше да се срещнат на 16 юли. Оттогава са минали по-малко от два месеца, но промените в двата клуба са огромни. Реално в сряда един срещу друг ще се изправят коренно различни тимове в сравнение с тези, които щяха да играят в средата на юли. Отлагането прати дербито между Левски и Лудогорец в паралелен свят. Свят в който „сините“ сякаш са фаворити, а преди два месеца бяха пълни аутсайдери. Какво всъщност се промени оттогава…

Към днешна дата Левски се развива във възходяща линия. Взеха се много класни попълнения и най-важното – на „Герена“ дойде истински треньор. Делио Роси е на светлинни години пред предшествениците си. Той е човек с име, реноме. Човек, който знае що е тактика и може да направи от нищо нещо. Сега „сините“ не разпускат с джитбол, а правят тактически тренировки по 2 часа и половина…

Отделно от това Левски подписа с 28-годишния Габриел Обертан, който със сигурност е най-именитият футболист, идвал в България в зенита на силите си. Това показа ясно, че собственикът на клуба Спас Русев ще направи всичко по силите си да върне Левски на върха.

Ако говорим с имена, трябва да уточним, че ако мачът с Лудогорец беше на 16 юли, в него нямаше да могат да играят Антонио Вутов и Серджиу Буш, които бяха контузени. Това важи още за Габриел Обертан, Холмар Ейолфсон и Белмонт, които още не бяха дошли на „Герена“.

В Лудогорец промените също са големи, но основната е в треньорския пост. Беше назначен Димитър Димитров, който моментално тръгна да прави промени отбора на всички нива. В последните мачове „орлите“ не приличаха на онзи раздвижен и креативен отбор, който играеше страхотно срещу ПСЖ и Реал Мадрид. Срещу Судува и за последно с Пирин Лудогорец напомняше на бургаския Черноморец по времето на Херо – приличен и коварен тим, който разчита на контраатаки. С други думи – Лудогорец към днешна дата е в преструктуриране, а то ще отнеме време. Освен това отборът беше напуснат от голямата си звезда Джонатан Кафу. Добрата новина е само в защита, където беше взет централен бранител, който поне на визитка изглежда по-стабилен от Пластун.

Истината е, че ако преди два месеца 100 фена на Левски бяха запитани дали формацията на Ники Митов ще победи Лудогорец на „Герена“, между 3 и 5 от тях щяха да отговорят положително. Сега ситуацията е коренно различна, а със сигурност „сините“ оптимистите са с десетки пъти повече.

Източник: „Меридиан мач“

Снимка: ludogorets.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК