От 3 континента искат звездата на ЦСКА

0
- -

Нападателят на ЦСКА фернандо Каранга прикова вниманието на редица чуждестранни отбори след силните си изяви с червената фланелка. Клубове от три континента – Европа, Южна Америка и Азия, следят внимателно представянето на голмайстора на армейците и ще продължат да го наблюдават и в следващите мачове на ЦСКА, съобщава „Тема спорт“. Бразилецът направи мощен старт на сезона – 7 гола и 2 асистенции в първите 7 кръга от шампионата. Водещият реализатор в Първа лига вкара попаденията си в 5 от двубоите, включително хеттрик при 6:2 над Ботев в Коматево.

Чуждестранните клубове са започнали да го наблюдават още към края на пролетния дял на миналия шампионат, в който Каранга вкара 6 гола в 12 срещи за червените. Възходящото му представяне от началото на този сезон пък провокира още по-сериозен интерес към него. Изявите му бяха отличени и от водещия тв канал в родината му Globo и от специализирания сайт PlanetaBrazuka.com.

Каранга дойде на „Армията“ в началото на 2017 година и бързо пролича, че може да се превърне в основна фигура в състава, което и се случи. Нападателят водеше подготовката в началото на тази година с втородивизионен отбор в родината си. Но само за няколко месеца се превърна в един от актуалните нападатели на Балканския полуостров. Цената на Каранга се е повишила многократно по време на престоя му в ЦСКА.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК