Още една надежда за Дунав: Херо е пропилявал и по-голям аванс в Европа

0
- -

Ден преди реванша между Дунав и Иртиш надеждите на русенци за продължаване във втория етап са свързани и със сривовете на треньора Димитър Димитров в евротурнирите. Отборите на Херо до този момент са изпускали и много по-комфортен аванс от първия мач, което е козът на русенци.

Емблематичен е случаят през лятото на 1999 година. Тогава в пресявките на Шампионската лига воденият от Димитров Литекс разпилява полския Видзев с 4:1 в Ловеч. На полувремето на реванша в Лодз двата отбора се разделят при 1:1 и всичко изглежда решено, преди „оранжевите“ да пуснат набързо 3 безответни гола и да отпаднат болезнено при дузпите. След този мач временно тогавашният шеф Гриша Ганчев се оттегля, а клубът се прекръства на Ловеч.

Една година по-късно Херо отново получава сериозен шамар в Европа. Начело на Велбъжд той печели домакинския мач с чешкия Сигма Оломоуц с успокоителното 2:0. Реваншът обаче е истинска катастрофа за отбора от Кюстендил, който е размазан с 0:8. Велбъжд завършва мача с 9 души заради червени картони на вратаря Михаил Ролев и Недко Миленов, а Сигма вкарва четири от головете си от дузпи.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК