Палийски преговаря с бизнесмен от Русия, корпоративна фирма поема Ботев

0
- -

Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски е во­дил преговори с бизнесмен от Русия, който да стане

[sociallocker id=5830]

собственик на клуба. Както е известно, Георги Самуилов върна акциите на сдружение „Ботев 1912“ и реално остави канарчетата на автопилот. В последните дни Палийски е бил в чужбина. Според запознати новият мажоритарен собственик ще бъде корпора­тивна фирма, решена да завър­ши стадион „Христо Ботев“.

Снощи Палийски имаше среща с представители на фракциите от агитката на жълто-черните, както и с членове на сдружението, което отново притежава 61%от акциите на клуб. ТЦ ИМЕ продължава да държи 39% от ценните книжа.

В момента се подготвя нас­рочване на Общо събрание на акционерите, на което се очаква в Ботев да влезе серио­зен мажоритарен собственик, довериха от Коматево. Това трябва да стане в средата на март.

В момента от клуба са се захванали с решаването на първия си основен приоритет, а именно да бъде решен проб­лемът с вътрешнофирмената задлъжнялост, за което призна и доскорошният собственик Георги Самуилов. Тези дългове са в размер на 12 милиона лева.

Още на 13 февруари Георги Самуилов е уведомил президен­та Ангел Палийски и съвета на директорите, че се оттегля. В първия момент това е шоки­рало всички в Ботев, като те са се опитали да го разубедят. На 15 февруари обаче адво­катът на Самуилов Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдружение „Ботев 1912 от­ново“ притежава 61%.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]