Петлите ни биха в калта и пороя на „Васил Левски“

0
- -

България загуби от Франция с минималното 0 на 1 и окончателно се прости дори и с теоретичните шансове за Мондиал 2018.
Селекционерът на „трикольорите“ Петър Хубчев направи пет промени в състава от загубата с 1:3 от Холандия на „Амстердам Арена“. Завърналият се в тима Николай Бодуров смени Божидар Чорбаджийски в центъра на защитата. Освен него Симеон Славчев, Тодор Неделев, Спас Делев и Андрей Гълъбинов също започнаха от първата минута. Те смениха наказаните Ивайло Чочев и Ивелин Попов, както и дебютиралите срещу „лалетата“ Александър Цветков и Атанас Зехиров.
Блес Матюиди бе точен в 3-ата минута. Халфът се разписа от малък ъгъл, след като Гризман му подаде в наказателното поле. Попадението бе негово първо за световни квалификации, но общо девето от 59 мача за французите. Играчът на Ювентус се разписва за втори път на този стадион, след като септември 2016 година, отбеляза гол при победата С 3:1 на Пари Сен Жермен срещу Лудогорец в Шампионската лига.

В 15-ата минута Мбапе се откъсна отляво, но неговия изстрел бе избит от Пламен Илиев в корнер. Следващото положение бе за Гризман, който сам срещу Илиев стреля на сантиметри от дясната му греда в 26-ата минута. Малко след това Васил Божиков се намеси в последния момент в наказателното поле на „трикольорите“, поправяйки грешка на Неделев.

В 33-ата минута Канте се контузи, като бе заменен от Рабио в халфовата линия на „петлите“. В 37-ата минута България се размина с изравняване. Неделев би от 18 метра, Лорис изби, при добавката Делев подаде с глава на Костадинов, който също с глава стреля, но Лорис с отличен рефлекс спаси, след което защитник изби топката пред крака на Гълъбинов, тя попадна в Славчев, който стреля на сантиметри от горната греда.

Втората част започна с удар на Делев, който обаче мина далеч от целта. Младият Божидар Краев замени Гълъбинов, който бе изпратен с аплодисменти от публиката. Последва меле пред вратата на Лорис, но играчите в бяло се забавиха. Занев получи жълт картон за груб фаул срещу Толисо, като гостите дори искаха картонът да бъде червен.

В 52-ата минута Костадинов не успя да засече центриране отдясно.

След това мачът затъна в по-посредствено русло. Националите ни опитваха да стигнат поне до изравняване, но им лапсваха умения да го направят. В същото време французите се задоволяваха с организиране на контратаки, но без някаква голяма амбиция. Видимо този резултат ги задоволяваше. Така и завърши мачът.

БЪЛГАРИЯ – ФРАНЦИЯ 0:1
0:1 Матюиди (3)

БЪЛГАРИЯ: Пламен Илиев, Страхил Попов, Васил Божиков, Николай Бодуров, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Станислав Манолев, Тодор Неделев, Спас Делев, Андрей Гълъбинов (48-Божидар Краев)
Селекционер: Петър Хубчев

ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Джибрил Сидибе, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Люка Дин, Корентен Толисо, Н’Голо Канте (33-Адриен Рабио), Блес Матюиди, Килиан Мбапе, Александре Лаказет (76-Димитри Пайе), Антоан Гризман
Селекционер: Дидие Дешан
Жълти картони: Славчев, Занев, Краев, Костадинов
Съдия: Антонио Матеу Лахос (Испания)
Стадион: „Васил Левски“, 28 000 зрители