Пилот на самолет прави фурор в селската Бундеслига на Монтана

0
- -

Ботев 1930 оглави еднолично класирането в „Б“ ОФГ на Монтана след 10-ия кръг. Тимът от Кобиляк победи с 3:1 Порто /Портитовци/, възползвайки се от равенството на конкурента си Пъстренец, който насред Долно Белотинци беше спрян от Син Стрел с 1:1 /на снимки 5 и 6/. За формацията от Крапчене вкара Мирослав Стоянов. Ботевци запазиха 100-процентовия си актив пред собствена публика – 6 победи в 6 мача. Те са на върха с 24 т., пред Пъстренец и Балкан /Говежда/ с по 22.

Порто започна по-активно и откри резултата още в началните минути на двубоя. Постепенно домакините от Кобиляк наложиха игрови и териториален превес и резултатът не закъсня. Към средата на полувремето Данислав Русков получи топката от свой съотборник и стреля силно, но стражът на гостите парира удара му. На точното място обаче се оказа Светослав Сашов, който прати топката в опразнената врата за 1:1. Малко след почивката Сашов получи извеждащ пас от Русков и технично преодоля вратаря от Портитовци за 2:1. 20-ина минути преди края юношата на Монтана и Берое отново се измъкна от защитата на гостите и оформи своя хеттрик.

Освен доказал се стрелец, Светослав Сашов е и курсант във военновъздушна база „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. През лятото на тази година той изпълни първия си самостоятелен полет със самолет „Pilatus“ PC-9M, за което получи сертификат. Победата на неговия отбор в Монтанско пък беше общо 8-а. В последния есенен кръг на 28 октомври Ботев 1930 гостува на последния в таблицата Хайдут 2014 /Ерден/, като ще търси пореден успех, за да зарадва жителите на Кобиляк за събора на селото.
Източник – Конкурент