Подготвят реконструкцията на „Армията“, основен акционер регистрира „Арена ЦСКА“

0
-

Един от основните акционери в ЦСКА Юлиян Инджов е поискал регистрация на нова компания. Тя се казва „Арена ЦСКА“ и очевидно е създадена с идеята да провежда бъдещите строителни дейности по базата на клуба, пише „Тема спорт“. Компанията все още не е вписана в Търговския регистър, а само е запазена, но се очаква скоро да стане част от правния мир в страната. Като единствен неин акционер на този етап е записан Инджов.

ЦСКА има готовност по всяко време да се заеме с реконструкция на „Армията“ и още мащабни дейности по Панчарево. В клуба обаче изчакват да бъде приет новият Закон за спорта. Чрез него червените ще получат базите за 30 години, след като наскоро ги придобиха за 10. Удълженият срок ще бъде добавен с анекс към действащия договор между ЦСКА и Министерството на спорта.

В момента отговорните парламентарни комисии трябва да разгледат 10 предложения на депутати относно новия Закон за спорта. В близките дни държавният акт ще влезе за обсъждане в Народното събрание и може да бъде приет до края на февруари.