Преди Черно море – Нефтохимик (вероятен състав)

0
- -

Нефтохимик гостува на Черно море, в мач от XII кръг на Първа професионална лига. Двубоят е днес, от 20:00 ч.

Срещата се очертава изключително важна за „шейховете”. В първенството те се намират във възходяща форма под ръководството на новия си наставник Христо Янев. В последните си два двубоя бургазлии записаха домакинска победа над Славия и равенство в гостуването си на Верея. Сега те ще хвърлят всички усилия, за да затвърдят отличните впечатления от последните си игри. Те допуснаха тежко поражение през седмицата с 0:3 от Ботев (Пд) за Купата на България. Далеч преди тази среща, обаче Янев бе обявил, че приоритет за тима му е първенството, където трябва да се трупа точков актив. Поради тази причина той пусна срещу „канарчетата“ огромна част от състезателите, които по-рядко попадат сред стартовите единайсет.

Бургазлии със сигурност ще преследват поне точка, в опит да удължат серията си без загуба на 3 мача. По всяка вероятност Христо Янев ще избере малко по-дефанзивна тактика срещу намиращия се в отлична форма варненски тим. Неговите възпитаници ще дебнат на контраатаки, надявайки се при някоя от тях да нанесат решителен удар. Точковият актив при бургазлии продължава да е дефицит и тепърва ще трябва да се трупа такъв.

В опита да измъкне положителен резултат, Христо Янев няма да може да разчита на двама от своите футболисти. Извън групата ще останат ще останат защитника Яни Пехливанов и получилият контузия на последната среща нападател Живко Петков.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Виктор Хомей, Костадин Велков, Ангел Грънчов, Иво Малинов, Йордан Йорданов, Емануил Манев, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов, Станислав Маламов, Венцислав Христов

Резерви: Стоян Колев, Марко Ранджелович, Любомир Божинов, Михаел Орачев, Румен Руменов, Иван Вълчанов, Костадин Хазуров

Наказани: Няма

Контузени: Яни Пехливанов, Живко Петков

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК