Прохазка сменя на десния бек сръбско разочарование

0
- -

Треньорът на Левски Николай Митов обмисля да пусне като титуляр на десния фланг на защитата срещу Хайдук Сплит Роман Прохазка, пише „Тема спорт“. Първият мач срещу хърватите от втория квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък, 13 юли, от 21:30 часа в Дугополе (предградие на Сплит), а реваншът е седмица по-късно. Причината за готвената рокада е, че до момента новото попълнение на този пост Милош Цветкович не оправдава очакванията. 27-годишният сърбин бе много слаб в реванша със Сутиеска (0:0), а на Терена“ също не бе убедителен срещу черногорците.

В мачовете срещу състава от Никшич Роман Прохазка бе използван като полузащитник. Николай Митов обаче ще има голям избор в халфовата линия за сблъсъците срещу хърватите. Той ще може да разчита на испанеца Жорди Гомес и румънеца Нелуц Рошу. Именно последният може да играе като дефанзивен халф срещу Хайдук.

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че отборът може да елиминира съперника от Сплит. „Има умерен оптимизъм от моя страна. Отборът се готви добре. Може би не е стигнал до пълния си потенциал, защото самата подготовка започна по-късно и беше малко съкратена. Но от друга гледна точка – настроението в отбора е много добро, а отстраняването на Сутиеска помогна и за повдигане на самочувствието. Поледните попълнения Жорди Гомес и Нелуц Рошу вече са картотекирани и ще бъдат на разположение за двубоите срещу хърватите. Ако пристигне ново попълнение, играчът ще може да бъде картотекиран евентуално за следващия кръг, ако преодолеем Хайдук“, каза шефът пред blitz.bg. Иванов посочи, че в момента клубът обмисля вариант да монтира видеостена пред „Герена“, за да може на нея феновете да гледат реванша с хърватите.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК