Публиката на Левски – разделена и раздвоена

0
- -

Без да сме сигурни дали е било търсен ефект, но е факт, че към днешна дата публиката на Левски хем е разделена, хем е раздвоена. Разделението, както може да се очаква, е на организирани запалянковци и така наречените мирни привърженици. Първите днес ще направят протест в парка до стадион „Георги Аспарухов“. Част от тях анонсираха, че ще си купят билети и ще се появят на трибуните на сектор А за началото на второто полувреме.

А вторите, или по-точно сериозна част от тях, искат да отидат на мача с Верея, като се разграничават от протеста. В същото време от „Герена“ по възможно най-откачения начин се обърнаха към несъгласните с позицията на клуба привърженици, като ги разделиха на две: „ще изберат да подкрепят отбора в неделя на стадиона и извън него“. Тоест шефовете на Левски са наясно, че ще има хора вътре в стадиона, а ще има и такива отвън в парка.

Организираните запалянковци анонсираха разходки из софийските улици. Преди време фенове на ЦСКА също се разходиха по един от основните булеварди, като стигнаха до жълтите павета с искане техният клуб да бъде спасен – и морално, и спортно, и финансово. В резултат на което след сложни еквилибристики днес имаме ново дружество ЦСКА, поканено в Първа лига от Жълтите павета. Сега сините ще протестират срещу БФС, а разходката им трябва да е насочена именно към същите Жълти павета. Обаче интересното е, че същата „инстанция“ на практика спаси Левски от фалит, премълчавайки или заобикаляйки някои данъчни правила. И това е обществена тайна. Нали се сещате, че миналата година, ако държавата бе спазила всички точки, алинеи и срокове, ФК Левски щеше да е „довиждане“.

А разходката на организираните запалянковци на сините е твърде закъсняла. Това трябваше да се случи още в началото на сезона, когато от Тръст „Синя България“ призоваха ФК Левски да не участва в „порното Първа лига“ с много нови участници по неспортни показатели. Всички последствия от това се видяха непосилни за ръководството и една част от феновете и всичко отиде по дяволите. Тоест едните счетоха първенството за чисто и морално, а другите искаха Левски да се оттегли, за да спази изконните традиции, чест и достойнство.
А истината е, че феновете днес или трябва да се разходят на стотина метра до офисите на клуба, или до Жълтите павета. Спас Русев е този, който трябва да отговаря на техните въпроси, а не Боби Михайлов. БФС е просто един пасивен наблюдател, изпълнител и посредник, и изпълнител на неписаните правила.

Източник: Желю Станков/ „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК