Радуканов сложи прът в колелото на ЦСКА

0
- -

ЦСКА не успя да победи Пирин в мач от 12-ия кръг на Първа лига. По този начин армейците позволиха Левски да съкрати разликата в класирането, а Лудогорец да избяга с още две точки.

През първия четвърт час домакините наложиха териториален натиск, но до този момент не успяват да създадат някакво положение пред Макенджиев. Първата по-сериозна атака в мача бе в 28-ата минута и я осъществиха гостите от Благоевград. Пирин комбинира добре отдясно и последва прострелно центриране, с което се разминаха двама играчи в зелено. ЦСКА-София отговори с изстрел на Тиаго, който не застраши Макенджиев.

В 31-ата минута дойде и първото голово положение. Енрике се озова на чиста позиция, но шутът му от 7-8 метра бе доста неточен и излезе в аут. Само 120 секунди по-късно Енрике осъществи отличен индивидуален пробив от центъра на терена, нахлу в наказателното поле на гостите и стреля добре, но Макенджиев изби.

В 40-ата минута ЦСКА-София като по чудо не откри резултата. Каранга стреля с глава след центриране от фаул, но Макенджиев с невероятен плонж изби в корнер.

До края на полувремето и Пирин опита да застраши вратата, но отличен шпагат на Барт спря Аймен Суда.

Секунди след почивката червените осъществиха опасна атака, при която Каранга опита да комбинира със свой съотборник, но пасът му от аутлинията на малкото наказателно поле не сполучи.

В 61-ата минута Каранга се пребори за топката и я отклони към Тиаго, който напредна и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Секунди по-късно Бодуров можеше да вкара след меле около малкото наказателно поле на Пирин, но ударът му с глава излезе покрай лявата греда.
В последните минути натискът на ЦСКА бе постоянен, но той не доведе до нищо съществено. Така преди дербито с Левски в тима се оформя миникриза. Как ще се отрази тя, ще стане ясно още в следващия кръг.

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 5. Бодуров, 6. Рубен Пинто, 9. Каранга, 10. Кулма, 16. Лое, 17. Енрике, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров, 25. Барт

ПИРИН: 22. Макенджиев, 18. Попев, 3. Сандев, 14. Николов, 27. Ничев, 24. Костадинов, 99. Кирилов, 10. Суда, 30. Траянов, 15. Благов, 19. Костов