Развръзката с базите на ЦСКА е все по-близо

0
- -

Регистрирането на дружеството „Сердика спортни имоти“, което трябва да организира конкурса за базите на ЦСКА, се очаква да стане факт днес или най-късно в понеделник, пише „Тема спорт”. Спортното министерство вече е входирало в Търговския регистър документите за вписване на „Сердика спортни имоти“ и те се обработват. Процедурата обикновено отнема до 3 дни, освен ако няма указания по документите.

Такива до момента не са изискани от Търговския регистър, което означава, че всичко би трябвало е наред. А самото вписване на дружеството най-вероятно ще стане още днес или най-късно в понеделник. Сред документите са пълно описание на имотите, както и техни оценки.

След като регистрацията стане факт, спортното министерство ще обяви и конкурса за придобиването на „Армията“ и Панчарево“. Те са вписани като актив на „Сердика спортни имоти“.

В дружеството влизат и още две бази на ЦСКА – комплекс „Червено знаме“ и в местността „Къро“. Там са базирани редица видове спорт, които армейците развиват като волейбол, плуване, бокс, джудо, стрелба… Кога и дали ще бъдат разпределяни тези имоти на този етап не е известно.

Подаването на документи за „Сердика спортни имоти“ обаче показва, че има сериозно раздвижване по казуса с базите на ЦСКА и развръзката наближава съвсем скоро.

Червените се готвят да получат „Армията“ и Панчарево поне за дълъг период, а според новия Закон за спорта, който предстои да бъде одобрен от Народното събрание, ще могат да ги придобият и за 30 години.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]