Разкриха офертите за емблемата на ЦСКА: ЦСКА 1948 – 7 млн. лв., Гриша Ганчев – минимумът

0
- -

Офертата на аматьорския ЦСКА 1948 е била в пъти по-висока от тази на елитния ЦСКА-София. Това разкрива вестник „24 часа“ в днешния си брой. Ето и какво гласи цялата информация:

Една от 4-те оферти за активите и емблемата на фалиралия ПФК ЦСКА АД е била на стойност от 7 милиона лева. Начал­ната цена, определена от синдика Дора Милева, бе за 1,6 млн. Търгът бе провален миналата седмица, след като над хиля­да фенове на „червени­те“ не допуснаха пред­ставителят на аматьорския ЦСКА 1948 Никола Газдов да се качи в кан­целариите на стадион „Българска армия“ и да даде запечатания плик с офертата. Според запоз­нати точно неговото предложение било с умо­помрачителната сума от 7 милиона лева. Агитка­та на ЦСКА е убедена, че парите идват от собстве­ника на „Лудогорец“ Ки­рил Домусчиев, който стоял и зад проекта ЦСКА 1948. Бизнесеменът отдавна отрече това.

Гриша Ганчев нямал никакво намерение да отделя повече от мини­малните 1,6 милиона ле­ва за емблемата на фали­ралото дружество. Зара­ди слуховете, че имало оферта от 7 млн. лева, Ганчев обмислял ва­риант да даде въпросни­те 1,6 милиона направо на държавата и да хариже емблемата.

Ганчев обяви още след проваления търг, че има нова емблема на ЦСКА по случай 70-годишнината на клуба, която била „много хубава“. Бивши­ят собственик на „Литекс“ нямал никакво на­мерение да хвърля баснословни суми за фали­ралото дружество и предпочита да инвестира средствата за базата в Панчарево и на „Армия­та“.

Източник: „24 часа“

Снимка: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК