Реал е отново Кралят на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
Снимка: Reuters
- -
Снимка: Reuters

Реал Мадрид спечели за втори пореден път Шампионската лига. Той е първият отбор, който успява да направи това, откакто турнирът съществува в този форма. Срещу Ювентус кралете се понесоха на вихъра на танца и успяха да контролират мача и да го доведат до свой триумф. Иначе резултатът бе открит от Кристиано Роналдо в 20-та минута. Само седем минути по-късно Манджукич изравни с виртуозна задна ножица. При този резултат приключи първото полувреме. Срещата бе много динамична, с тежко надиграване в средата на терена и много бърза превключване в различните фази на играта. Това важеше и за двата отбора.

През втората част Юве опита да поведе, но атаките на италианците бяха прихващани от бързата и подвижна отбрана на Реал. Освен това в този мач халфовата линия на испанците бе перфектна и много креативна. М 61-та минута Каземира отбеляза фамозен гол от 20 метра и матира напълно торинци. Това даде и психологическо предимство на Реал. Сега италианците вече трябваше и да наваксват. Три минути след гола обаче Кристиано Роналдо не включи по изключително бърз и взривен начин в една бърза атака на отбора и засече центриране отляво на свой съотборник. Този гол даде криле на мадридчани и съвсем сломи играчите на Ювентус.

След това мачът реално се доиграваше. В самия край на срещата дори Арсенсио довърши Юве с четвърти гол. Така Реал постави нов рекорд по титли и е новият – стар крал на футболна Европа. Спечелването на купата ще донесе на клуба над 100 милиона евро от наградните фондове, тв права и маркет-пул по схемите на Шампионска лига. Това обаче е около 17 процента от бюджета на испанския град, който няма равен на себе си в този най-силен футболен турнир в света.

Снимки: twitter.com/championsleague

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК