Реал Мадрид колабира в Каталуния

0
- -

Въпреки получения гол каталунците продължиха да играят със самочувствие. Акциите към Кико Касийя криеха опасности, но им липсваха удари. На другата врата Кристиано имаше две прекрасни положения в 23-ата и 26-ата минути. Първо получи топката на границата на наказателното поле, но не намери пролука за шут. При втората ситуация Бензема центрира отдясно, а CR7 обърна глезена на дузпата и насочи без забавяне към десния ъгъл на вратаря, ала стражът плонжира и парира.

Жирона – Реал Мадрид+9
В 31-ата Роналдо подаде към Бензема в наказателното поле, френският стрелец финтира бранител и шутира от малък ъгъл – над гредата. Повторенията показаха, че има засада. В 35-ата усилията на Жирона отново бяха спрени от малшанса. След центриране отляво Порту отклони с глава към далечния ъгъл, вратарят не помръдна, топката срещна гредата малко под сглобката, след което мина в опасна близост до голлинията, а така и не се намери кой да насочи в мрежата. В 42-ата Рафаел Варан сложи крак в точни момент, когато Пере Понс изскачаше сам срещу вратаря. Като цяло мадридчани не намериха играта си през първата част и късметът ги покри във важните моменти.

На почивката Начо Фернандес замени Варан навярно поради травма на французина. В 51-ата Иско стигна топката на самата аутлиния и центрира, кълбото се озова в близост до Бензема, който инстинктивно насочи с пета, вратарят Боно леко чукна топката и я прати в ръката на Адай Бенитес. Ръката на бранителя беше статична, а и топката не отиваше към вратата и заради това съдията реши да не свири дузпа.

В 54-ата жиронци стигнаха до заслужен изравнителен гол. Защитата в „бяло“ не беше добре построена, Стуани пое топката, премина между Начо и Рамос и шутира силно в близкия ъгъл 1:1. Четири минути по-късно домакините удариха за втори път. Бранителите не изчистиха добре топката, тя попадна у Мафео, който шутира силно по диагонала, а на метър пред голлинията Порту отклони с петичка в мрежата – 2:1. Повторенията останаха сериозни съмнения за засада.

В 66-ата Зинедин Зидан направи ултраофанзивна двойна смяна: замени бековете си Ашраф и Марсело и пусна Лукас Васкес и Марко Асенсио. Минута по-късно домакините изпуснаха да вкарат трето попадение. Стуани беше изведен на ръба на засадата, той копна топката към дигонала, но мъничко не му стигна да намери очертанията. В 71-ата Роналдо стреля с глава след меко центриране на Тони Кроос – Боно внимаваше и улови сигурно.