Роси хвали Яблонски

0
- -

Треньорът на Левски Делио Роси посочи, че е изключително доволен от централния защитник Давид Яблонски, пише „Тема спорт“. Срещу Черно море чехът реализира четвъртия си гол през сезона в Първа лига – толкова има и централният нападател Жуниор Мапуку, а с три е другият таран – Серджиу Буш.

„Щях да се притеснявам, ако Мапуку и Буш са най-добрите защитници. Сигурен съм, че те ще започнат да вкарват. Яблонски? Той е изключение, което много ме радва. Естествено, ще е много по-лесно, ако Мапуку и Буш бележат. За мен е добре, че Давид вкарва.“

По време на паузата в първенството Делио Роси ще обърне голямо внимание на играта на Левски в предни позиции. Италианецът е на мнение, че все още не са създадени необходимите автоматизми пред противниковата врата.

„Повечето футболисти инстинктивно играят в нападение, даже на моменти много индивидуално. Оттам идват затрудненията ни във фаза атака. Определено трябва да вкараме повече голове“, каза Роси пред сайта на клуба.

Той допълни, че вече се вижда, че новите попълнения Ан-тони Белмонт и Жерсон Каб-рал са добри играчи, но все още не са в оптимална кондиция.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]