Румен Димов: Основен фаворит за влизане в Първа лига е ФК Созопол

0
- -

На специална пресконференция в Пресклуб „България” ръководството на ФК Созопол изложи своите цели и

[sociallocker id=5830]

амбиции през втория полусезон във ІІ лига. Изпълнителният директор и старши треньор на отбора Румен Димов подчерта пред репортерите, че Созопол разполага с една от най-добрите бази в България. „Арена Созопол“ има европейски лиценз категория 3. Стадионът разполага с електрическо осветление и е с капацитет около 4000 места. Има две трибуни, които са изцяло покрити с козирки. Под едната трибуна са разположени 18 магазина, билетен център, кафене и сладкарница. Другата е на три етажа, в която има фитнес център, пресцентър, стаи за треньорите и ВИП център. Желанието на ръководството е да бъде изградено общежитие за юношите, които тренират в отбора и са извън региона. Стадионът разполага с два подземни паркинга за 300 автомобила. Скоро ще бъдат изградени още два терена – единият с естествено, а другият с изкуствено покритие, за да се води пълноценна подготовка през цялата година.

„Базата ни е прекрасна. „Арена Созопол“ бе домакин на мачовете от Европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 г. и получи най-висока оценка от делегатите на УЕФА. Има запитвания от водеши европейски клубове да водят своята подготовка в Созопол, но отказваме, тъй като още не сме готови”, каза Димов.

Той бе категоричен, че не само отборите в Първа лига, но и тези, които са във Втора лига, трябва да имат отлични терени с осветление.

Димов уточни, че от своето основаване през 2008 г клубът неизменно постига поствените цели. През сезон 2013/14 г.Созопол завърши на първо място в Югоизточната „В“ група и за първи път в своята история влезе в „Б“ група. В първия си сезон в групата отборът завърши на 6-то място в крайното класиране. Созопол бе поканен да участва в новосформираната Първа лига, но отказа.

„Искаме да спечелим по спортен път влизането си в елитната група. Има всички предпоставки Созопол да стане водещият футболен център в Бургаска област.

Той добави, че подготовката на Созопол е преминала много добре, спечелиха първо място на турнира с участието на оборите на Поморие и Несебър, отборът има четири нови попълнения и готов да се бори за място в елита.

На въпрос кои са основните фаворити за влизане в Първа лига, Румен Димов отговори: „Созопол”.

Капитанът на отбора Иван Янчев заяви, че атмосферата в клуба е отлична, всички футболисти играят с настроение и желание за победа във всеки мач.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]